Over vanRijsingencarrotconcepts

Waar we voor staan

Groentesnoep op maat

vanRijsingencarrotconcepts is producent en verwerker van wortelen. Wij voorzien de retail, foodservice, grootverbruikers en diverse groentesnijbedrijven het gehele jaar door van wortelproducten van hoge kwaliteit. We zijn gespecialiseerd in gezond groentesnoep, zoals de snackworteltjes die we onder andere onder de naam Candy Carrots op de markt brengen.

Kwaliteit door proces

vanRijsingencarrotconcepts heeft een sterke focus op proceskwaliteit, zowel intern als extern. Samenwerking met klanten en leveranciers is voor onze organisatie zeer belangrijk en is vastgelegd in processen. De kwaliteit van ons werk wordt gekenmerkt door: woord houden en afspraken nakomen.

Producten op afroep

vanRijsingencarrotconcepts levert zijn producten op afroep aan de klant. De wortels worden eerst gewassen, dan gesorteerd en, indien nodig, gesneden en geschrapt. vanRijsingencarrotconcepts beschikt over een grote verwerkingshal met verschillende productielijnen. Deze lijnen worden bediend door vakkundige mensen die in staat zijn om snel en nauwkeurig te werken.

Wij werken samen met de natuur aan gezonde groenteproducten

vanRijsingengreen

vanRijsingencarrotconcepts is onderdeel van vanRijsingengreen. vanRijsingengreen is als familiebedrijf al ruim 50 jaar een bekende speler in de markt van gezonde en verse voedingsmiddelen, met name vollegrondsgroente. vanRijsingengreen werkt samen met de natuur aan gezonde groenteproducten. Onze bedrijven zaaien, oogsten, verwerken en verkopen op duurzame manier een grote variëteit aan groenteproducten. We versterken onze natuurlijke bronnen door intensieve teeltbegeleiding. We accepteren geen verspilling en gebruiken alle delen van onze groenten. Zero waste.

Gezonde groenteproducten

vanRijsingengreen omvat vier elkaar aanvullende bedrijven die samen het hogere doel hebben gezonde groenteproducten aan te bieden. Elk bedrijf afzonderlijk draagt bij aan de missie van de groep om circulair te ondernemen en alle grondstoffen te verwaarden en geen, of zeer gering, afval te produceren. Samen werken deze vier bedrijven met groenten van teelt tot verwerking van de laatste vezel.  

 

In nauwe samenwerking met telers

Teelt

De teelt van de wortelen vindt plaats in nauwe samenwerking met telersvereniging De Schakel en zusterbedrijf vanRijsingensource. Gezamenlijk hebben we de gehele keten in eigen hand. We werken samen met gemotiveerde telers en onze eigen mensen. Zo hebben we onze eigen teeltbegeleiders en onze eigen machines die allemaal zorgdragen voor de juiste kwaliteit wortelen. Door die nauwe samenhang hebben we ook een zeer goede tracking van onze wortelen, van zaadje tot de (consumenten)verpakking.

Sinds 1992 groot in gesneden groenten

Historie

vanRijsingencarrotconcepts is een dochteronderneming van de vanRijsingengreen.

Dit bedrijf heeft een rijke historie. Die geschiedenis gaat terug tot de jaren vijftig van de vorige eeuw. Toen begon de ondernemende Mierlose tuinder Harrie van Rijsingen met het vraaggericht telen en leveren van groenten. Dit deed hij in antwoord op de vraag van en op basis van een contract met de groentenverwerkende industrie. Deze vraaggerichte contractteelt bleek een gat in de markt.

 

Onze kwaliteiten:
uniek teelt- en ketenmanagement

Kernwaarden & -kwaliteiten

vanRijsingencarrotconcepts staat voor de kernwaarden die we met de hele groep vanRijsingengreen uitdragen:

  • Langdurige loyale relaties met alle belanghebbenden
  • Deskundig en ultranieuwsgierig naar groente
  • Transparant
  • No waste

Daarnaast heeft vanRijsingencarrotconcepts een aantal specifieke kernkwaliteiten.
Klanten waarderen onze kennis van de consumentenmarkt. We snappen de behoefte die consumenten hebben aan een gezond en verantwoord tussendoortje.

De kernkwaliteiten van vanRijsingencarrotconcepts:

  • Consumentgericht
  • Circulariteit
  • No waste
  • Kennis van groente
menu
sluiten